Cloud

Als bedrijf wilt u graag met de nieuwe ontwikkelingen in IT mee om overal en altijd de beschikking te hebben over uw informatie. Wij denken hierover graag met u mee.

Alle organisaties en instellingen die overwegen om IT ‘as a Service’ te gaan gebruiken zijn bij Datacenter Brabant aan het juiste adres.

Wij beschikken over de juiste expertise en dienstverlening om u hierin te helpen. Van advies tot en met implementatie en gebruikersacceptatie. De Datacenter Brabant Cloud is gebaseerd op A-merken hard- en software, schaalbaar en flexibel te combineren en te verdelen.

Datacenter Brabant levert u de resources voor een optimale IT-ondersteuning van uw primaire bedrijfsprocessen. U bent hierin regisseur over de omvang, de gewenste diensten en de looptijd.
Voor IT-partners bieden wij een heel interessant portfolio aan diensten en mogelijkheden om uw klanten op een adequate, professionele manier te kunnen voorzien van een flexibele IT infrastructuur.

Diensten

Binnen ons datacenter beschikken we over alle technische faciliteiten voor het leveren van Cloud computing op gestandaardiseerde bouwblokken, waarbij ook nog maatwerk mogelijk is om het tot een geheel voor u als klant te maken. Binnen de Cloud van Datacenter Brabant kunt u o.a. gebruik maken van:

Infrastructure as a Service (IaaS)

Infrastructure as a Service oftewel IaaS is een dienst waarbij u uw eigen virtuele datacenter tot uw beschikking krijgt. Met IaaS bepaalt u zelf tot op welke hoogte u zelf verantwoordelijk wenst te zijn in uw virtuele datacenter. Datacenter Brabant biedt IaaS op basis van de meest voorkomende virtualisatiesoftware zoals VMware, HyperV echter zijn wij ook in staat om Oracle en IBMpower te leveren in een IaaS model.
IaaS van Datacenter Brabant is leverbaar als Private of Shared en kan tevens gekoppeld worden aan uw bestaande omgeving zodat een Hybride omgeving ontstaat.

Voor meer informatie of een afspraak om nader in te gaan op uw behoeften neemt u contact met ons op.

Dedicated server

Datacenter Brabant biedt de mogelijkheid om bare metal servers af te nemen die u geheel naar wens kunt inzetten. Datacenter Brabant heeft een uitgebreid portfolio desgewenst kunnen deze ook geheel op maat voor u worden geconfigureerd zodat deze perfect aansluit op uw performance wensen.
De Dedicated servers worden geleverd met een OS(Windows,Linux) en daarbovenop bent u vrij om uw eigen specifieke software te installeren en te beheren. Datacenter Brabant kan desgewenst u server tot en met het OS voor u beheren.

Voor meer informatie of een afspraak om nader in te gaan op uw behoeften neemt u contact met ons op.

Virtual Private Server (VPS)

Datacenter Brabant heeft een uitgebreid portfolio op het gebied van Virtual Private Servers(VPS).
Bij een VPS krijgt u een voorgeconfigureerde Windows- of Linux server tot uw beschikking. U heeft bij een VPS de mogelijkheid tot het installeren van uw eigen software. Datacenter Brabant kan desgewenst u VPS tot en met het OS voor u beheren.

Voor meer informatie of een afspraak om nader in te gaan op uw behoeften neemt u contact met ons op.

Disaster Recovery as a Service (DRaaS)

Datacenter Brabant levert ook een aantal diensten m.b.t uitwijk voor business critical systemen. De diensten zijn vooral van toepassingen voor die klanten die beschikken over een eigen infrastructuur in een eigen datacenter. Voor haar klanten kan Datacenter Brabant uitwijk diensten leveren die passen bij de eisen en wensen van zoals die gesteld worden door de directie.

 • Datacenter Brabant biedt verschillende methodes voor uitwijk:
 • Uitwijk op basis van hypervisor replicatie software;
 • Uitwijk op basis van SAN storage replicatie software;
 • Uitwijk op basis van de back-up dienst BaaS;
 • Traditionele uitwijk op basis van tape.

Elke methode heeft zo zijn specifieke eisen en kenmerken met betrekking tot de RPO en RTO.

Welke vorm het best bij uw organisatie past bespreken wij graag persoonlijk met u.

Voor meer informatie of een afspraak om nader in te gaan op uw behoeften neemt u contact met ons op.

Desktop as a Service (DaaS)

Desktop as a Service is een dienst waarbij u van Datacenter Brabant een online werkplek tot uw beschikking krijgt die overal waar u internettoegang heeft beschikbaar is. Door middel van verschillende vormen van authenticatie kunt u op een veilige en vertrouwde manier online werken waar en wanneer u wilt.

Datacenter Brabant heeft een aantal technische oplossingen om uw deze veilige en altijd beschikbare online werkplek te leveren. De meest voorkomende oplossingen zijn gebaseerd op Citrix of VMware Horizon VIEW. Deze partijen lopen voorop in de ontwikkelingen op het gebied van veilig online werken.

Welke oplossing het best bij uw organisatie past bespreken wij graag persoonlijk met u.

Voor meer informatie of een afspraak om nader in te gaan op uw behoeften neemt u contact met ons op.

Backup as a Service (BaaS)

Naast het operationeel houden van uw IT-infrastructuur is het maken van een back-up van erg groot belang. Datacenter Brabant heeft hierin een aantal mogelijkheden waarbij het van belang is wat u als partner zelf wenst te doen of wat u wilt uitbesteden aan ons.

Datacenter Brabant biedt een aantal mogelijkheden in combinatie met vooraanstaande software leveranciers. Wij kunnen uw back-up oplossing ook als een managed dienst leveren waarbij wij 24/7 monitoring en beheer op uw back-up omgeving toepassen. Tevens kunnen we in combinatie met de back-updiensten uitwijkdiensten realiseren die kunnen voldoen aan de door u gestelde RPO en RTO.

Voor meer informatie of een afspraak om nader in te gaan op uw behoeften neemt u contact met ons op.

Managed

Als datacenter bieden wij u de mogelijkheid om naast het beschikbaar stellen van Cloud deze ook geheel voor u te managen, tot hoever bepalen we vooraf met elkaar en wordt in een heldere SLA vastgelegd.

Vertrouwd in de Cloud!

 • Datacenter Brabant levert maatwerk. U bepaalt zelf welke capaciteit u inkoopt en in welke mate u verantwoordelijkheden aan Datacenter Brabant overdraagt;
 • Snel en flexibel. U heeft tijdelijk extra capaciteit nodig. Geen probleem! Onze mensen regelen dit per direct en zorgen voor een flexibele schaalbaarheid;
 • U staat er niet alleen voor. Onze adviseurs helpen u bij de keuzes en de verdere migratie.
  Datacenter migratie of verhuizing
 • De clouddiensten van Datacenter Brabant worden aangeboden op basis van het “pay what you use” principe.

Wanneer u het besluit heeft genomen om uw diensten bij Datacenter Brabant in te richten, dan verhuizen en migreren wij graag uw huidige ICT- infrastructuur naar ons datacenter. In goed overleg verzorgen wij de verhuizing van uw systemen en bedrijfsapplicaties.

In combinatie met haar business partners is Datacenter Brabant in staat om invulling te geven aan bijna al uw wensen.

Cloud diensten
Meer informatie ontvangen?
Bel mij voor vrijblijvende afspraak
Gelieve dit veld leeg te laten.
Ik wil meer informatie